
Ο χυμός κόκκινου μήλου είναι μια γλυκιά, θρεπτική και αντιοξειδωτική επιλογή, που προσφέρει βιταμίνες, μέταλλα και πολυφαινόλες. Παρόλο που είναι πλούσιος σε φυσικά σάκχαρα, περιέχει επίσης φυτικές ενώσεις που ενισχύουν την υγεία της καρδιάς, του ανοσοποιητικού και του εντέρου.
- Θερμίδες: 46-50 kcal
- Υδατάνθρακες: 11-12 g
-- Σάκχαρα: 9-10 g (φυσικά σάκχαρα) - Φυτικές Ίνες: 0.2-0.5 g
- Πρωτεΐνες: 0.1 g
- Λίπη: 0 g
Διατροφική Ανάλυση (ανά 100ml φυσικού χυμού κόκκινου μήλου)
- Βιταμίνη C: 2-4 mg (5% της Ημερήσιας Συνιστώμενης Ποσότητας - ΣΗΠ)
- Κάλιο: 100-150 mg (4% ΣΗΠ)
- Μαγνήσιο: 5 mg (1% ΣΗΠ)
- Φώσφορος: 7 mg (1% ΣΗΠ)
- Πολυφαινόλες & Αντιοξειδωτικά
-- Κερκετίνη (ισχυρή αντιοξειδωτική δράση)
-- Κατεχίνες (ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος)
-- Χλωρογενικό οξύ (βοηθά στον μεταβολισμό)
Βιταμίνες & Μέταλλα
-
Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού
Οι πολυφαινόλες και η βιταμίνη C προστατεύουν από λοιμώξεις και ενισχύουν την αντιοξειδωτική άμυνα. -
Καρδιαγγειακή Υγεία
Οι αντιοξειδωτικές ενώσεις βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και ενισχύουν την καλή κυκλοφορία του αίματος. -
Ενίσχυση της Πέψης
Το μηλικό οξύ βοηθά στη διάσπαση των τροφών, ενώ οι προβιοτικές ιδιότητες υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου. -
Φυσική Ενέργεια & Υδάτωση
Χάρη στους φυσικούς υδατάνθρακες και το κάλιο, είναι ιδανικός για γρήγορη ενυδάτωση και ενέργεια.
Οφέλη για την Υγεία