
8 Ιανουαρίου 2025
Η διατροφική αξία της ΤΟΜΑΤΑ
Η ντομάτα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά (αν και βοτανικά θεωρείται φρούτο) και αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Είναι χαμηλή σε θερμίδες αλλά πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως το λυκοπένιο, που προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία.
Διατροφική Ανάλυση (ανά 100 γραμμάρια νωπής ντομάτας)
Βιταμίνες & Αντιοξειδωτικά
Οφέλη για την Υγεία
Προτάσεις για Κατανάλωση
---- Σημείωση: Το μαγειρεμένο λυκοπένιο (όπως στη σάλτσα ντομάτας) απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό!