
Το παντζάρι είναι ένα διατροφικό superfood, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και νιτρικά άλατα, που ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία, τη φυσική απόδοση και την αποτοξίνωση του οργανισμού.
- Θερμίδες: 44 kcal
- Υδατάνθρακες: 10 g
-- Φυτικές Ίνες: 2.8 g
-- Σάκχαρα: 7 g - Πρωτεΐνες: 1.7 g
- Λίπη: 0.2 g
Διατροφική Ανάλυση (ανά 100g μαγειρεμένου παντζαριού)
- Φολικό οξύ (Β9): 109 mcg (27% της Ημερήσιας Συνιστώμενης Ποσότητας - ΣΗΠ)
- Βιταμίνη C: 4.9 mg (6% ΣΗΠ)
- Κάλιο: 305 mg (9% ΣΗΠ)
- Σίδηρος: 0.8 mg (4% ΣΗΠ)
- Μαγνήσιο: 23 mg (6% ΣΗΠ)
- Φώσφορος: 40 mg (6% ΣΗΠ)
- Νιτρικά άλατα (βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος)
Βιταμίνες & Μέταλλα
-
Υποστηρίζει την Καρδιαγγειακή Υγεία
Τα νιτρικά άλατα μετατρέπονται σε μονοξείδιο του αζώτου, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. -
Ενισχύει την Αθλητική Απόδοση
Βελτιώνει την οξυγόνωση των μυών, αυξάνοντας την αντοχή και μειώνοντας την κόπωση. -
Υποστηρίζει την Αποτοξίνωση
Βοηθά στη λειτουργία του ήπατος, χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. -
Ενισχύει τη Νοητική Λειτουργία
Το μονοξείδιο του αζώτου προάγει την καλή αιμάτωση του εγκεφάλου, ενισχύοντας τη μνήμη και τη συγκέντρωση. -
Συμβάλλει στην Υγεία του Εντέρου
Οι φυτικές ίνες προάγουν την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Οφέλη για την Υγεία